FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TDR ubrzo na novoj lokaciji

ROVINJ/KANFANAR, 18. studenog 2005. (Hina) - Rovinjska Adris grupa,koja gradi novu tvornicu cigareta u samome središtu Istre, na područjuKanfanara, te znatna sredstva ulaže u turizam, trenutno je međunajvećim gospodarskim ulagačima u Hrvatskoj.
ROVINJ/KANFANAR, 18. studenog 2005. (Hina) - Rovinjska Adris grupa, koja gradi novu tvornicu cigareta u samome središtu Istre, na području Kanfanara, te znatna sredstva ulaže u turizam, trenutno je među najvećim gospodarskim ulagačima u Hrvatskoj.

Nova tvornica u Kanfanaru velika je investiciji koja obuhvaća kompletno preseljenje rovinjskih i zagrebačkih pogona odnosno cjelokupnu proizvodnju cigareta na novu istarsku lokaciju.

Po riječima direktora investicija Adris grupe Damira Vanđelića, ukupna investicija iznosi 123 milijuna eura, od čega najveći dio iznosa otpada na sam TDR.

Dodao je da ne treba zaboraviti da dio investicije zauzima i Tvornica papirnate ambalaže "Istragrafika", dok je značajan dio ovog ulaganja, i to oko 65 milijuna kuna, uloženo u samu komunalnu infrastrukturu.

Glasnogovornik Adris grupe Predrag Grubić kazao je kako će se u novoj tvornici, čija bi postrojenja trebala oživjeti već u ožujku 2006. godine, proizvoditi čak 24 milijarde cigareta godišnje, što je u odnosu na dosadašnjih 15 milijardi iznimno veliko povećanje za TDR.

U međuvremenu, prije otprilike mjesec dana, započela je montaža nove opreme za liniju pripreme duhana po najnovijoj svjetskoj tehnologiji čime će se ova tvornica svrstati u sam vrh takvih tvornica u svijetu, ističu u Adrisu.

Uz to, po riječima glasnogovornika Grubića, nova će tvornica velikog kapaciteta i najmodernijih strojeva u pripremi i izradi cigareta omogućiti proizvodnju u skladu s najstrožim standardima očuvanja okoliša. Ujedno će, uz unapređenje poslovanja i povećanja konkurentnosti, omogućiti i nastavak rada svim zaposlenicima.

"U ovom pogonu jamčimo zaposlenje svim našim zaposlenicima iz oba dva pogona odnosno iz Rovinja i Zagreba. Posao će dobiti pod istim uvjetima koje imaju sada u ta dva pogona", kazao je direktor operacije TDR-a Ivan Leko, dodavši kako će radnicima koji ipak odbiju preseljenje u Kanfanar biti u skladu sa zakonom ponuđena otpremnina.

Adris grupa u posljednje vrijeme veliki dio sredstava ulaže i u turizam. Slijedom toga, ova kompanija ima namjeru do 2009. godine u turističkom dijelu investirati ukupno 2,1 milijardu kuna, a taj je investicijski ciklus započeo već ove godine s 280 milijuna kuna.

Trenutačno su u Adris grupi u fazi projektiranja i ugovaranja poslova za iduću sezonu u iznosu od 580 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙