FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Otvorena nova proizvodna linija KIO Keramike u Rujevcu

RUJEVAC/DVOR, 28. studenog 2005. (Hina) - Tvrtka KIO Keramika izOrahovice pustila je danas u rad novu proizvodnu liniju za proizvodnjuprešanih podnih pločica za vanjska oblaganja unutar svoje tvornice uRujevcu pokraj Dvora u Sisačko-moslavačkoj županiji, vrijednu 36milijuna kuna.
RUJEVAC/DVOR, 28. studenog 2005. (Hina) - Tvrtka KIO Keramika iz Orahovice pustila je danas u rad novu proizvodnu liniju za proizvodnju prešanih podnih pločica za vanjska oblaganja unutar svoje tvornice u Rujevcu pokraj Dvora u Sisačko-moslavačkoj županiji, vrijednu 36 milijuna kuna.

Novi pogon orahovačkog KIO-a u Rujevcu na prigodnoj je svečanosti otvorio predsjednik Republike Stjepan Mesić.

Predsjednik je istaknuo značenje ulaganja u područja stradala u Domovinskom ratu i područja od posebne državne skrbi kao što je dvorsko s obzirom na veliki broj nezaposlenih te infrastrukturne, prije svega energetske probleme tog kraja, bez čijeg rješavanja neće biti ni bržeg gospodarskog razvoja.

Mesić je napomenuo kako je dolazeći u Rujevac vidio 10-15 ak pogona koji ne rade, napomenuvši "da ti pogoni ne rade zbog rata, ali i zbog onih koji zapostavljaju proizvodnju".

"Hrvatska mora promijeniti svoju ekonomsku strategiju, razviti vlastitu proizvodnju, povećati izvoz i smanjiti uvoz", rekao je Mesić.

Zaključio je "da je na otvaranju pogona u Rujevcu bilo mjesta i za resorne ministre" kako bi vidjeli primjer poduzeća koje proizvodi za tržište i koje zna kako riješavati najveći problem u Hrvatskoj, a to je nezaposlenost, što je posebno značajno za ekonomski nerazvijena područja.

Predsjednik Uprave KIO Orahovica Darko Krmpotić istaknuo je kako će nova proizvodna linija zaokružiti investicijski projekt već ranije otvorene tvornice u Rujevcu.

Kapacitet te tvornice je 2,5 milijuna kvadratnih metara pločica godišnje, a vrijednost investicije u novu proizvodnu liniju je 36 milijuna kuna, dok je ukupna investicija u tvornicu u Rujevcu 160 milijuna kuna.

Nova linija zaposlit će 40 radnika, čime će ukupni broj zaposlenih u tvornici dosegnuti 100. Oko 70 posto pločica proizvedenih u toj tvornici bit će namijenjeno izvozu, a 30 posto domaćem tržištu.

Ovom investicijom KIO će dostići ukupan kapacitet od oko sedam milijuna kvadrata pločica na godinu, što ga svrstava u najveće proizvođače kompletnog asortimana keramičkih pločica za unutarnja i vanjska oblaganja u Hrvatskoj i šire u regiji.

(Hina) xmalj/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙