FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: Nezavisimaja Gazeta o Anti Gotovini

ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Ruske novine Nezavisimaja Gazetadonosi u izdanju od utorka tekst pod naslovom "Dva neprijatelja srelase na sudu" u kojem piše kako su dva poznata "ratna zločinca", generalAnte Gotovina i bivši čelnik pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milan Martić,koji su se nalazili na suprotnim stranama barikada u vrijeme rata uHrvatskoj, pojavila pred Haškim sudom.
ZAGREB, 14. prosinca 2005. (Hina) - Ruske novine Nezavisimaja Gazeta donosi u izdanju od utorka tekst pod naslovom "Dva neprijatelja srela se na sudu" u kojem piše kako su dva poznata "ratna zločinca", general Ante Gotovina i bivši čelnik pobunjenih Srba u Hrvatskoj Milan Martić, koji su se nalazili na suprotnim stranama barikada u vrijeme rata u Hrvatskoj, pojavila pred Haškim sudom.

"Zagreb niječe svoje sudjelovanje u 'predaji' Gotovine", piše Nezavisimaja Gazeta i dodaje da doznaje iz izvora u ICTY-u da je sud u potrazi za Gotovinom tijesno surađivao s hrvatskim obavještajnim službama, kojima i pripada glavna zasluga za njegovo lociranje. "Nije isključeno da je se neko vrijeme bjegunac skrivao u Rusiji", navodi se u novinama.

"Krug oko Gotovine suzio se poslije toga kada je Europska unija jasno dala na znanje Hrvatskoj da ona neće moći ući u članstvo sve dok je general na slobodi. Sada je otvoren put Zagrebu u EU, ali se našla u pitanju sudbina Vlade Ive Sanadera", piše Nezavisimaja Gazeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙