FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemačka Vlada pozdravlja uhićenje Gotovine

BERLIN, 8. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka Vlada pozdravlja uhićenjegodinama traženog Ante Gotovine čime je omogućeno njegovo izručenjeHaškom tribunalu, priopćio je njemački ministar vanjskih poslova Frank-Walter Steinmeier (Socijaldemokratska stranka Njemačke- SPD) učetvrtak navečer.
BERLIN, 8. prosinca 2005. (Hina) - Njemačka Vlada pozdravlja uhićenje godinama traženog Ante Gotovine čime je omogućeno njegovo izručenje Haškom tribunalu, priopćio je njemački ministar vanjskih poslova Frank -Walter Steinmeier (Socijaldemokratska stranka Njemačke- SPD) u četvrtak navečer.

"Uhićenjem Ante Gotovine uklonjena je jedna velika prepreka u napretku pregovora o punopravnom članstvu između Hrvatske i Europske unije", stoji u priopćenju. Njemačka Vlada nadalje smatra da će uhićenje Gotovine kojem se, kako se navodi, pripisuju teški zločini protiv civilnog stanovništva, pridonijeti stabilizaciji regije.

"Uhićenje Gotovine važan je korak za cjelokupnu regiju kada je u pitanju prevladavanje prošlosti", stoji u priopćenju. Njemačka Vlada se nada da će uhićenje Gotovine pridonijeti rasvjetljavanju zločina počinjenih za vrijeme rata na području bivše Jugoslavije.

U priopćenju se izražava i nada da će i ostali bjegunci, posebice bivši vođa bosanskih Srba Radovan Karadžić i Ratko Mladić, uskoro biti uhićeni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙