FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

General Gotovina će u subotu ujutro biti prebačen u Den Haag

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski general Ante Gotovina, kojije u srijedu uhićen na Kanarskim otocima, bit će u subotu španjolskimvojnim zrakoplovom prebačen iz Madrida u Den Haag, objavili su u petakšpanjolski mediji pozivajući se na policijske izvore.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Hrvatski general Ante Gotovina, koji je u srijedu uhićen na Kanarskim otocima, bit će u subotu španjolskim vojnim zrakoplovom prebačen iz Madrida u Den Haag, objavili su u petak španjolski mediji pozivajući se na policijske izvore.

Prema istom izvoru, zrakoplov s hrvatskim generalom najvjerojatnije će u subotu ujutro poletjeti iz vojne baze Torrejon de Ardoz, u blizini Madrida, prema Nizozemskoj.

Španjolski ministar unutarnjih poslova Jose Antonio Alonso kazao je u petak da je izručenje hrvatskog generala Ante Gotovine haškom sudu odgođeno zbog "logističkih pitanja" i da će do tog izručenja doći "što to prije bude moguće".

"Izručit ćemo ga ICTY-ju čim to bude moguće. To je povezano s pitanjima logistike i infrastrukture", izjavio je Alonso, koji je čestitao španjolskoj policiji na ovom uhićenju ističući da je to "dobra vijest za međunarodnu demokratsku zajednicu".

Španjolski ministar dodao je da je prema "dvije krivotvorene putovnice", koje je posjedovao, general Gotovina bio u Argentini, Čileu, Rusiji, Kini, Češkoj, Tahitiju i Mauricijusu.

Krivotvorena hrvatska putovnica na ime Kristijan Horvat, koju je Gotovina imao kod sebe kada je u srijedu navečer uhićen na Kanarskim otocima, sadrži žigove ulaska i izlaska iz tih zemalja. Posljednji žig u toj putovnici je s otoka Mauricijus, a datum je 25. studeni, kazao je španjolski ministar.

General Gotovina, kojeg ICTY sumnjiči za zločine počinjene tijekom i nakon operacije Oluja, nalazi se u petak u zatvoru u blizini Madrida i čeka da bude prebačen u pritvor u Scheveningen.

Jedinica španjolske policije specijalizirana za traganje za odbjeglim osobama od listopada je slijedila Gotovinin trag, nakon što je Interpol objavio da se on možda nalazi na Kanarskim otocima, objasnio je Alonso.

U srijedu navečer, trojica španjolskih policajaca "primijetili su Gotovinu koji je večerao s prijateljem u jednom hotelu" te pozvali još šest policajca kao pojačanje kako bi ga uhitili, dodao je te kazao da je policija u hotelskoj sobi generala Gotovine pronašla 24 novčanice od po 500 eura, dakle sveukupno 12.000 eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙