FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

N. Ivanković najavio tužbu protiv Večernjaka i HTV-a u vezi s njegovom knjigom o Gotovini

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Autor biografske knjige o generaluAnti Gotovini, Nenad Ivanković ocijenio je danas kako je Večernji listbombastičnom i opakom tvrdnjom "Bajić otkrio Gotovinu na temeljuknjige Nenada Ivankovića" sugerirao da je odgovoran za Gotovininouhićenje i najavio da će zbog toga tužiti taj listi i HTV koja je toobjavila reklamirajući ga.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Autor biografske knjige o generalu Anti Gotovini, Nenad Ivanković ocijenio je danas kako je Večernji list bombastičnom i opakom tvrdnjom "Bajić otkrio Gotovinu na temelju knjige Nenada Ivankovića" sugerirao da je odgovoran za Gotovinino uhićenje i najavio da će zbog toga tužiti taj listi i HTV koja je to objavila reklamirajući ga.

Tužit ću Večernji list i HTV jer su time svjesno širili klevetničku spletku narušavajući moj ugled i sigurnost i sigurnost moje obitelji, navodi Ivanković u priopćenju.

Navodeći kako publika ne zna o kojoj je knjizi riječ i kad je napisana, dodaje da se može pretpostaviti kako je možda riječ i o nekoj novoj knjizi, a ne o biografiji generala Gotovine objavljenoj u siječnju 2001., ili još gore o otvorenom denunciranju.

Sva izvješća i dostupne informacije govore o tome da je general Gotovina uhićen na temelju Akcijskog plana hrvatske Vlade, navodi Ivanković i dodaje da je utoliko posve apsurdna tvrdnja koju su u dosluhu s Vladom lansirali mediji kako je Gotovina tobože uhićen na temelju njegove knjige.

Ta je tvrdnja još jedna spletka kako bi se pozornost javnosti skrenula s Vladine odgovornosti za uhićenje Gotovine i u javnosti stvorio dojam da je za to netko drugi kriv, drži Ivanković.

Podsjetio je da je knjigu o Gotovini napisao prije više od pet godina, a da je tiskana u siječnju 2001. i da je Gotovina rukopis pročitao nekoliko puta, te da je koliko znade, knjigu ponio sa sobom i kad je napuštao Hrvatsku.

U priopćenju navodi da je u četvrtak 8. prosinca prije početka središnjeg Dnevnika HTV emitirala reklamu za današnji broj Večernjeg lista u obliku bombastične i opake tvrdnje "Bajić otkrio Gotovinu na temelju knjige Nenada Ivankovića", i da to danas ponavljaju sve radijske postaje na kojima se Večernjak reklamira.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙