FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ICTY još nema informacija o tome kada će Gotovina stići u Haag

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Na Haškom sudu u petak ujutro nisuimali nikakve nove informacije o vremenu prebacivanje haškogoptuženika i hrvatskog generala Ante Gotovine iz Madrida u pritvorHaškog suda u Scheveningenu.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Na Haškom sudu u petak ujutro nisu imali nikakve nove informacije o vremenu prebacivanje haškog optuženika i hrvatskog generala Ante Gotovine iz Madrida u pritvor Haškog suda u Scheveningenu.

U uredu glasnogovornika Suda ponovljeno je kako će prva informacija biti objavljena tek kada general Gotovina stigne u haški pritvor.

General Ante Gotovina uhićen je u srijedu navečer u hotelu "Bitacora" na Kanarskim otocima, dok je večerao u društvu drugog muškarca. Gotovina je u četvrtak uz velike sigurnosne mjere avionom prebačen s Kanara u Madrid.

Sudac španjolskoga prvostupanjskog kaznenog suda u Madridu Felix Degayon odredio je u četvrtak navečer zadržavanje u pritvoru i izručenje Haškom sudu (ICTY) hrvatskoga generala Ante Gotovine koje će se obaviti zrakoplovom NATO-a.

Sudac Degayon upoznao je Gotovinu s optužnicom koja je podignuta protiv njega.

Čitanje optužnice na sudu trajalo je deset minuta, a prisutni su bili dužnosnica hrvatskoga konzulata i odvjetnik po službenoj dužnosti. Prema pravosudnim izvorima, Gotovina na sudu nije imao prevoditelja jer, "dobro govori španjolski".

Prema španjolskim medijima Gotovina je pred sucem, ležerno obučen u bijeloj košulji i sakou te osunčan, djelovao opušteno a tijekom postupka pred španjolskim sudom rekao je tek da nema ništa za reći.

Gotovina je, kako navode španjolski mediji, prebačen sinoć u pritvor Soto del Real 40-ak kilometara sjeverno od Madrida, gdje će ostati sve do izručenja Haškom sudu koje se očekuje tijekom sljedećih nekoliko dana.

Sve španjolske televizijske postaje u četvrtak su navečer prenijele snimke uhićenog generala Gotovine s lisicama na rukama kako silazi iz aviona i ulazi u policijsko vozilo.

Vijest o uhićenju generala Gotovine prenijele su sve svjetske agencije, televizijske postaje i novine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙