FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran: Izrael poziva svijet da "otvori oči"

JERUZALEM, 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Izrael je u srijedu pozvaosvijet da "otvori oči" spram iranskog režima i njegova nuklearnogprograma nakon najnovijih izjava predsjednika Mahmuda Ahmadinedžadakoji dovodi u pitanje nacistički genocid nad Židovima.
JERUZALEM, 14. prosinca 2005. (Hina/AFP) - Izrael je u srijedu pozvao svijet da "otvori oči" spram iranskog režima i njegova nuklearnog programa nakon najnovijih izjava predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada koji dovodi u pitanje nacistički genocid nad Židovima.

"Nadamo se da će ekstremističke izjave iranskog predsjednika otvoriti oči međunarodnoj zajednici i srušiti sve iluzije spram tog režima", izjavio je Mark Regev, glasnogovornik izraelskog ministarstva vanjskih poslova.

"Izrael još jednom poziva da se iranski nuklearni dosje prenese s Međunarodne agencije za atomsku energiju na Vijeće sigurnosti UN" kako bi se uvele sankcije protiv Irana, dodao je Regev.

Izjave iračkog predsjednika, po njemu, odražavaju "nastrani karakter pogleda na svijet i stvarnost tog režima i opasnost da Iran u budućnosti raspolaže vojnim nuklearnim kapacitetom".

Predsjednik Ahmadinedžad je kazao u srijedu da su Zapadnjaci "izmislili mit o pokolju Židova i smještaju ga iznad Boga, religija i proroka".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙