FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael uspješno testirao proturaketni sustav

JERUZALEM, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izrael je u petakuspješno završio testiranje sustava za presretanje projektila nakonšto je projektil Arrow II pogodio nadolazeću raketu koja je simuliralairansku raketu tipa Shahab 3, istaknuo je ministar obrane.
JERUZALEM, 2. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izrael je u petak uspješno završio testiranje sustava za presretanje projektila nakon što je projektil Arrow II pogodio nadolazeću raketu koja je simulirala iransku raketu tipa Shahab 3, istaknuo je ministar obrane.

Ovaj, posljednji u nizu testova, izveden je dan nakon što je izraelski premijer Ariel Sharon rekao da Izrael ne može prihvatiti nuklearno naoružavanje Irana, no Islamskoj Republici nije zaprijetio vojnom akcijom.

Izraelske snage sigurnosti su istakle kako sustav Arrow II, razvijen zajedničkim naporima Izraelaca i Amerikanaca, ima za cilj povećati stanje pripravnosti židovske države, koja Iran doživljava kao potencijalnu nuklearnu prijetnju.

Projektil Shahab 3, za koji Iranci tvrde da ima domet od 2.000 km, oružje je čijeg se napada Izraelci najviše pribojavaju.

Teheran ističe kako je njegov nuklearni program isključivo zamišljen za zadovoljavanje energetskih potreba te da je svrha Shahaba da obeshrabri potencijalne neprijatelje. Vjeruje se da je Izrael jedina nuklearna sila Bliskog istoka.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙