FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael zasad za diplomatske poteze u sporu s Iranom

JERUZALEM, 11. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izrael ne isključujemogućnost vojne akcije protiv iranskog nuklearnog programa, alitrenutno prednost daje diplomatskim aktivnostima, izjavio je unedjelju dužnosnik izraelskog ministarstva obrane Amos Gilad.
JERUZALEM, 11. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Izrael ne isključuje mogućnost vojne akcije protiv iranskog nuklearnog programa, ali trenutno prednost daje diplomatskim aktivnostima, izjavio je u nedjelju dužnosnik izraelskog ministarstva obrane Amos Gilad.

On je reagirao na pisanje Sunday Timesa koji je objavio kako je izraelski premijer Ariel Sharon stavio oružane snage u pripravnost radi mogućeg napada na iranska postrojenja za obogaćivanje urana.

Gilad je opovrgao postojanje detaljno razrađenih planova za napad, o kojima piše Sunday Times. On je ipak rekao da bi bilo nerazumno za Izrael da potpuno odbaci takvu opciju.

Izraelski su zrakoplovi 1981. godine izveli napad na iračko nuklearno postrojenje u Osiraqu.

Izraelski dužnosnici podržavaju napore SAD i EU koji pregovaraju s Iranom kako bi odustao od programa obogaćivanja Irana. Iranski čelnici tvrde da je njihov nuklearni program isključivo civilne prirode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙