FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Udruge traže raspuštanje Vladinog Savjeta za razvoj civilnog društva

ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Forum civilnog društva, kojiokuplja petnaest nevladinih udruga, danas je zatražio raspuštanjeVladinog Savjeta za razvoj civilnog društva jer smatraju da nakonostavki i razrješenja nekoliko članova to tijelo nema "ni svrhu nitilegitimitet".
ZAGREB, 13. prosinca 2005. (Hina) - Forum civilnog društva, koji okuplja petnaest nevladinih udruga, danas je zatražio raspuštanje Vladinog Savjeta za razvoj civilnog društva jer smatraju da nakon ostavki i razrješenja nekoliko članova to tijelo nema "ni svrhu niti legitimitet".

Krajnje je vrijeme da se reorganiziraju Ured za udruge i Savjet za civilno društvo te da se ozbiljno i u partnerstvu s organizacijama civilnog društva priđe izradi i donošenju nove strategije, poručili su predstavnici Foruma na današnjoj konferenciji za novinare.

Forum je stoga podržao i ostavku još jedne članice Savjeta, Dušice Radojčić iz ekološke udruge Zelena Istra. Kao razloge svoje ostavke ona je navela odbijanje članova Savjeta da se izjasne o izjavama predstojnice Ureda za udruge Jadranke Cigelj koja je u Glasu koncila, među ostalim, izjavila da se "srami nekih udruga" te da bi neke "trebalo optužiti za veleizdaju".

Dušica Radojčić smatra da je takvim istupom te tvrdnjama da bi neke udruge čak trebalo i pratiti Jadranka Cigelj pokazala netrpeljivost prema dijelu civilnog društva, što je u suprotnosti s funkcijom koju obnaša.

U Forumu ističu da su i ranije upozoravali na loš rad Vladinog ureda za udruge, neprihvatljive izjave i "katastrofalan sadržaj Strategije za razvoj civilnog društva. Zbog toga su službeno zatražili i razgovor s premijerom Ivom Sanaderom, no do sada im, kažu, nije odgovoreno.

Podsjećaju da je u posljednjih mjesec i pol dana ostavke na članstvo u Savjetu podnijelo još dvoje članova Igor Bajok i Nives Ivelja, predsjednica tog tijela.

Izbor jednog člana ranije je osporila udruga Ženska mreža, Jelena Brajša razriješena je članstva zbog "afere Brezovica", a još nije imenovan niti nasljednik zamjenika predsjednice Savjeta koji je također podnio ostavku na tu dužnost.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙