FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UBIUDR za podizanje spomenika žrtvama komunizma u Zagrebu

ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Udruga branitelja, invalida iudovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) predlaže Vladi i Hrvatskomsaboru da podrže njihov prijedlog o podizanju spomenika komunističkimžrtvama u Zagrebu i u drugim većim hrvatskim gradovima, priopćeno jedanas iz te udruge.
ZAGREB, 28. studenog 2005. (Hina) - Udruga branitelja, invalida i udovica Domovinskog rata Podravke (UBIUDR) predlaže Vladi i Hrvatskom saboru da podrže njihov prijedlog o podizanju spomenika komunističkim žrtvama u Zagrebu i u drugim većim hrvatskim gradovima, priopćeno je danas iz te udruge.

Ističu kako je jedan takav spomenik potrebno podignuti u Zagrebu, glavnom gradu Hrvatske, kako se ne bi zaboravili brojni zločini koji su na ovim prostorima u vrijeme komunizma počinjeni uime ideologije i komunističkog totalitarizma.

Na taj način odala bi se počast tisućama onih koji su trpjeli po zatvorima od Stare Gradiške, Lepoglave pa do Golog otoka, kao i onima koji su nevini ubijeni nakon Drugog svjetskog rata ni sami ne znajući za što su optuženi i osuđeni, dodaje se u priopćenju.

Tim simboličnim činom Hrvati bi još jednom posvjedočili da nisu zaboravili strašne zločine za koje njihovi krivci nažalost nikada i ne će biti privedeni pravdi bez obzira na to što takvi zločini nikada ne zastarjevaju, smatraju u Udruzi.

Osim u Zagrebu, UBIUDR predlaže da se takvi spomenici podignu i u drugim većim gradovima i mjestima diljem Hrvatske, sa željom - da se ne zaboravi, stoji u priopćenju UBIUDR-a.

Inače, o toj inicijativi UBIUDR je danas i službeno obavijestio Vladu i Sabor, doznaje se u toj udruzi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙