FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HSS o povratu imovine Konavljanima

DUBROVNIK, 1. prosinca 2005. (Hina) - Ogorčeni Vladinom odlukom opovratu imovine Austrijancima čelnici HSS-a konavoske općine danas suu Dubrovniku na konferenciji za novinare ponovno upozorili na pitanjepovrata nacionaliziranog zemljišta u Konavoskom polju i na poluotokuPrevlaci.
DUBROVNIK, 1. prosinca 2005. (Hina) - Ogorčeni Vladinom odlukom o povratu imovine Austrijancima čelnici HSS-a konavoske općine danas su u Dubrovniku na konferenciji za novinare ponovno upozorili na pitanje povrata nacionaliziranog zemljišta u Konavoskom polju i na poluotoku Prevlaci.

Kako je istaknuo predsjednik konavoskog HSS-a Ivo Mujo, Vladina je odluka kap koja je prelila čašu, a Vlada je omalovažila sve Konavljane koji se godinama bore za povrat svoje imovine od države.

"Vlada se ne može ponašati prema strancima, u ovom slučaju Austrijancima, kao majka, a prema nama kao maćeha", kazao je Mujo.

Predstavnici Udruge za zaštitu vlasničkih prava godinama se neuspjelo bore za povrat zemljišta seljacima, u čemu ih verbalno podupiru izvršna vlast i sve političke opcije, kazao je predsjednik Udruge Ivo Bratičević. On je dodao kako posebno članovima Udruge teško pada što je crnogorska općina Herceg Novi vratila Konavljanima posjede u Sutorini, a hrvatska država to još nije učinila.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙