FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vlada i umirovljenici dogovorili nastavak suradnje

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Vlada i umirovljeničke udrugenastavit će suradnju radi poboljšanja materijalnog položaja hrvatskihumirovljenika, izjavio je premijer Ivo Sanader nakon današnjegsastanka predstavnika Vlade, Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) idrugih umirovljeničkih udruga u povodu druge godišnjice sporazuma osuradnji.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Vlada i umirovljeničke udruge nastavit će suradnju radi poboljšanja materijalnog položaja hrvatskih umirovljenika, izjavio je premijer Ivo Sanader nakon današnjeg sastanka predstavnika Vlade, Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) i drugih umirovljeničkih udruga u povodu druge godišnjice sporazuma o suradnji.

Premijer je izrazio zadovoljstvo dosad učinjenim iako nisu riješena sva pitanja koja su si potpisnici zajednički zadali.

"Najvažnije je da je u tijeku proces povrata duga umirovljenicima te da će prvi povrat novca uslijediti krajem lipnja 2006. godine", kazao je Sanader.

Najavio je nastavak rada zajedničkog povjerenstva Vlade i umirovljeničkih udruga na problematici mirovinske reforme, te rješavanju ostalih pitanja u skladu s mogućnostima države.

Predsjednik HSU-a Vladimir Jordan također je najvažnijim ocijenio što se nastavlja suradnja iz sporazuma Vlade i umirovljenika od prosinca 2003. godine, te što će se zajednički raditi na svim otvorenim pitanjima.

"Odmah treba rješavati probleme koji se javljaju u praksi tijekom procesa povrata duga, te ispravljati nepravdu koju su propusti u Zakonu o mirovinskom osiguranju nanijeli tzv. novim umirovljenicima", kazao je Jordan.

Podsjetio je kako je u prvih šest mjeseci ove godine umirovljeno 23.106 osoba, čija prosječna mirovina iznosi samo 1.244 kune, ili 28 posto prosječne plaće isplaćene u svibnju ove godine.

Među temama koje treba riješiti su i propusti i problemi iz područja zdravstvenog osiguranja i zdravstvene reforme, dodao je Jordan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙