FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pregovačka ekipa Kosova predala Ahtisaariju stajališta kosovske strane

PRIŠTINA,22. studenoga 2005(Hina) - Pregovaračka ekipa Kosova zarazgovore o statusu predala je, u utorak u Prištini, u pismenom oblikustajališta kosovske strane glavnom pregovaraču o statusu Kosova,posebnom izaslaniku glavnog tajnika UN-a, finskom diplomatu MarttijuAhtisaariju.
PRIŠTINA,22. studenoga 2005(Hina) - Pregovaračka ekipa Kosova za razgovore o statusu predala je, u utorak u Prištini, u pismenom obliku stajališta kosovske strane glavnom pregovaraču o statusu Kosova, posebnom izaslaniku glavnog tajnika UN-a, finskom diplomatu Marttiju Ahtisaariju.

Nakon razgovora s Ahtisaarijem, predsjednik Kosova Ibrahim Rugova izjavio je novinarima da je kosovsko izaslanstvo za pregovore uručilo dokument o pogledima kosovske strane u kojemu se zahtijeva puna neovisnost Kosova. Izrazivši nadu da će njihovi zahtjevi naići na razumjevanje Ahtisaarija i međunarodne zajednice, Rugova je za bivšeg finskog predsjednika rekao kako je on pomogao rješavanju mnogobrojnih problema u okviru međunarodne zajednice te da je dao važan doprinos zaustavljanju rata i krvoprolića i angažiranju snaga NATO-a na Kosovu.

Komentirajući najave o mogućem održavanju zajedničkog sastanka između izaslanstva Kosova i Srbije, Rugova je ponovio stajalište o mogućem organiziranju međunarodne konferencije o Kosovu, na kojoj bi sudjelovali predstavnici Kosova, međunarodne zajednice, Kontaktne skupine i susjednih zemalja.

Ahtissari je poslije razgovora u Prištini otputovao u Dečane, gdje se u tamošnjem pravoslavnom manastiru susreo s vladikom Teodosijem te je upoznat sa situacijom u kojoj se Srpska pravoslavna crkva i srpski narod nalaze na Kosovu kao i o stajalištima Svetog arhijerejskog sabora Kosova.

Izaslanik UN-a za pregovore o statusu Kosova u srijedu će se obratiti novinarima u Prištini vezano uz prve razgovore vođene s kosovskom stranom, a zatim će otputovati u Beograd, Podgoricu, Skoplje i Tiranu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙