FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deklaracija o opstanku Srba na Kosovu

PRIŠTINA,17. studenoga 2005.(Hina) - Odbornici Zajednice srpskih općinai naselja na Kosovu i članovi Udruga raseljenih Srba donijeli su učetvrtak, u sjevernom dijelu Mitrovice, Deklaraciju o opstanku Srba naKosovu i odbacili dokument kojim Skupština Kosova traži da ono postaneneovisna i suverena država.
PRIŠTINA,17. studenoga 2005.(Hina) - Odbornici Zajednice srpskih općina i naselja na Kosovu i članovi Udruga raseljenih Srba donijeli su u četvrtak, u sjevernom dijelu Mitrovice, Deklaraciju o opstanku Srba na Kosovu i odbacili dokument kojim Skupština Kosova traži da ono postane neovisna i suverena država.

"Kosovo je bilo, jest i bit će dio Srbije", a "jednostrano proglašenje neovisnosti Kosova od albanskih institucija neprihvatljivo je i neobvezujuće za Srbe te predstavlja napad na Rezoluciju 1244 Vijeća sigurnosti u kojoj se konstatira da je Kosovo sastavni dio srpske države", stoji u srpskom dokumentu.

"Jedino jedinstvo i sloga među Srbima mogu zadržati Kosovo i

Metohiju u sastavu Srbije", navodi se u Deklaraciji te se pozivaju svi politički čimbenici na ispunjenje tog "najvišeg nacionalnog cilja".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙