FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HOK: s talijanskim obrtnicima na tržište EU

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Konkretizacija dosadašnje suradnjeHrvatske obrtničke komore (HOK) i Udruženja obrtnika Vicenza(Italija), zajednička proizvodnja hrvatskih i talijanskih obrtnika teizvoz na treća tržišta, neke su od tema današnjeg sastankapredstavnika HOK-a, Udruženja obrtnika Vicenze, Centra za usavršavanjei istraživanje - Centro Produttivita Veneto te talijanskog clustera zametaloprerađivačku i elektro industriju.
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Konkretizacija dosadašnje suradnje Hrvatske obrtničke komore (HOK) i Udruženja obrtnika Vicenza (Italija), zajednička proizvodnja hrvatskih i talijanskih obrtnika te izvoz na treća tržišta, neke su od tema današnjeg sastanka predstavnika HOK-a, Udruženja obrtnika Vicenze, Centra za usavršavanje i istraživanje - Centro Produttivita Veneto te talijanskog clustera za metaloprerađivačku i elektro industriju.

Predsjednik HOK-a Stjepan Šafran kazao je kako su hrvatski obrtnici svjesni nužnosti ubrzane prilagodbe standardima EU, u čemu veliku ulogu ima poznavanje zajedničkog europskog tržišta, izviješteno je iz HOK-a.

I dok je manji broj obrtnika svladao pravila konkurentnosti i uspješno izvozi u EU, rekao je Šafran, većina će morati iskoristiti ovo razdoblje pregovaranja i prilagodbe kako bi bili spremni za tržišnu utakmicu, a jedan od načina je okrupnjavanje postojećih proizvodnih kapaciteta.

Stoga, naglasio je Šafran, želimo iskoristiti znanje i iskustva naših partnera iz Vicenze i omogućiti čvršće povezivanje obrtnika.

Na sastanku je dogovoreno da se pojača suradnja u metaloprerađivačkoj i elektro industriji te poljoprivredi (proizvodnja zdrave hrane), tako da se identificiraju i povežu talijanski i hrvatski obrtnici i mali poduzetnici koji su zainteresirani za zajedničku proizvodnju i izvoz na treća tržišta.

Dogovoreno je da se HOK uključi u projekte Centro Produttivita Veneto, koji uspješno provodi više europskih projekata za male poduzetnike, i potiče razvoj inovacija "male industrije".

HOK i Udruženje obrtnika Vicenza potpisali su Sporazum o suradnji u lipnju 1999. godine i proteklih godina realizirano je puno kontakata u području poslovnog povezivanja, te projekata iz područja izobrazbe i informiranja obrtnika.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙