FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a u Dubrovniku

ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - U Dubrovniku će se 24. i 25.studenog održati 18. kongres ugostitelja i turističkih djelatnikaHrvatske obrtničke komore (HOK), najavljeno je na današnjojkonferenciji za novinare.
ZAGREB, 17. studenog 2005. (Hina) - U Dubrovniku će se 24. i 25. studenog održati 18. kongres ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore (HOK), najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Nekoliko stotina sudionika kongresa, kako je istaknuo predsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Ante Mihić, razgovarat će o aktualnoj problematici zakonodavstva u ugostiteljstvu i turizmu s naglaskom na prilagodbu hrvatskih normi sa standardima i sustavima u Europskoj uniji (EU).

Svoja iskustva u procesu usklađivanja s europskom regulativom dati će tako slovenski ugostitelji te predstavnici Njemačkog udruženja hotelijera i ugostitelja (DEHOGA), kazao je Mihić.

Na kongresu će se raspravljati o sadašnjem stanju i prijedlozima za izmjene Zakona o ugostiteljskoj djelatnosti, posebice Pravilnik o razvrstavanju, minimalnim uvjetima i kategorizaciji ugostiteljskih objekata te Pravilnik o pružanju ugostiteljskih usluga u seljačkom domaćinstvu.

Također će biti riječi o financiranju u turizmu i ugostiteljstvu, HACCP sustavu u hrvatskom zakonodavstvu i njegovoj primjeni u ugostiteljstvu, a bit će održan i okrugli stol "Projekt hrvatska nacionalna kuhinja - autohtona hrvatska jela".

U sklopu kongresa Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije priprema gastro izložbu na kojoj će se predstaviti najpoznatiji vinari i ugostiteljski objekti županije.

Ovogodišnji kongres održat će se pod pokroviteljstvom Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

(Hina) xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙