FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mato Topić novi predsjednik OKZ-a

ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Zagrebački obrtnik Mato Topić novije predsjednik Obrtničke komore Zagreb (OKZ), odlučeno je na današnjojsjednici Skupštine te komore o čemu je izvijestila Hrvatska obrtničkakomora (HOK).
ZAGREB, 29. studenog 2005. (Hina) - Zagrebački obrtnik Mato Topić novi je predsjednik Obrtničke komore Zagreb (OKZ), odlučeno je na današnjoj sjednici Skupštine te komore o čemu je izvijestila Hrvatska obrtnička komora (HOK).

Topić, koji je vlasnik radionice za montažu centralnih grijanja i plinskih instalacija, izabran je tajnim glasovanjem, a dobio je 19 glasova od 36 prisutnih skupštinara.

U svom uvodnom obraćanju istaknuo je da će se zalagati za bolju suradnju OKZ s bazom, posebno s malim obrtnicima koji su najbrojniji i kako je kazao, imaju najviše problema.

Jedan od prvih konkretnih poteza bit će mu, kako je najavio, prodaja automobila Audi 6, kojeg je kupio bivši predsjednik OKZ Ivan Petko, a novac od prodaje podijelit će udruženjima i umirovljenicima.

Također je najavio da će se kandidirati za predsjednika zagrebačke Komore i na idućim redovnim izborima, krajem 2006. godine.

Novom predsjedniku zagrebačkih obrtnika, koji je najavio i pojačanje suradnje s HOK-om, čestitao je predsjednik HOK-a Stjepan Šafran izrazivši uvjerenje da će se u zagrebačkoj Komori prestati s dosadašnjim načinom rada i trošenjem sredstava.

Naglasio je i da HOK neće tolerirati nerad i nepravilnosti te da kao predsjednik HOK-a ima obvezu voditi brigu o funkcioniranju komorskog sustava, što će, kaže, činiti i dalje.

Izbor novog predsjednika zagrebačke obrtničke komore uslijedio je nakon što je sredinom studenog Upravni odbor OKZ izglasao nepovjerenje dotadašnjem predsjedniku Petku, a zbog, kako je oblazloženo, nenamjenskog trošenja sredstava komorskog doprinosa i njegove odgovornosti za nekvalitetan rad.

Protukandidat Topiću za funkciju predsjednika OKZ bio je zagrebački obrtnik Zlatko Cahun koji je na današnjoj sjednici Skupštine dobio 17 glasova.

(Hina) xtam/xtp yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙