FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednica SSSH na prosvjedu u Hong Kongu

ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Sudjelujući u Hong Kongu u raduIzvršnog odbora Međunarodne konfederacije slobodnih sindikata,predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) VesnaDejanović sudjelovala je 10. prosinca, na Međunarodni dan ljudskihprava, na prosvjedu uoči šeste ministarske konferencije Svjetsketrgovinske organizacije (WTO), priopćio je danas (SSSH).
ZAGREB, 12. prosinca 2005. (Hina) - Sudjelujući u Hong Kongu u radu Izvršnog odbora Međunarodne konfederacije slobodnih sindikata, predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske (SSSH) Vesna Dejanović sudjelovala je 10. prosinca, na Međunarodni dan ljudskih prava, na prosvjedu uoči šeste ministarske konferencije Svjetske trgovinske organizacije (WTO), priopćio je danas (SSSH).

Okupilo se nekoliko tisuća ljudi, kojima su se pridružili sindikalni predstavnici iz cijeloga svijeta, zahtijevajući od članica WTO-a poštivanje ljudskih prava, uključujući i radnička, te dodatne napore u borbi protiv siromaštva.

Ukazujući na rastuću nejednakost između bogatih i siromašnih zemalja, sindikati inzistiraju na globalizaciji s ljudskim licem koja će donijeti boljitak radnicima i siromašnima u cijelome svijetu.

Sindikati traže da pregovori, koji se vode pod okriljem WTO-a, rezultiraju poticanjem razvitka, otvaranjem novih radnih mjesta, te poticanjem rada za primjernu plaću od koje se može živjeti, poštujući standarde sigurnosti i zaštite na radu, ističe SSSH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙