FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bratislava: 5.000 slovačkih policajaca protiv resornog ministra

BRATISLAVA, 3. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Oko 5.000 slovačkihpolicajaca i članova sindikata okupilo se u subotu u središtuBratislave na prosvjedu protiv ministra unutarnjih poslova VladimiraPalka.
BRATISLAVA, 3. prosinca 2005. (Hina/dpa) - Oko 5.000 slovačkih policajaca i članova sindikata okupilo se u subotu u središtu Bratislave na prosvjedu protiv ministra unutarnjih poslova Vladimira Palka.

Naime, Palko je krajem kolovoza na dužnost običnog policajca degradirao Miroslava Litvu, šefa jednog od odjela u slovačkom ministarstvu unutarnjih poslova, zbog njegova zahtjeva da se slovačkim policajcima povise plaće.

Litva je optužen za narušavanje ugleda policije zbog svoje navodne upletenosti u ranije prosvjede policajaca i davanja lažnog iskaza oko njihovih zarada.

Taj je Palkov potez izazvao gnjev sindikalaca, medija i brojnih političara, a kritizirao ga je i Sindikat europskih policijskih snaga EUROCOP-a, čiji su čelnici u subotu održali specijalni sastanak u Bratislavi i priključili se prosvjedu.

Palkova stranka, konzervativni Kršćansko demokratski pokret dao je potporu ministru, a sam Palko odbio je komentirati slučaj najavivši da će se o svemu očitovati u nedjelju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙