FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poslodavci i sindikalci tekstilne i kožne industrije potpisali ugovor o dijalogu i partnerstvu

ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednica Izvršnog odbora Udrugeposlodavaca tekstilne i kožne industrije Marija Šutina i predsjednikSindikata tekstila, obuće, kože i gume Josip Zidanić potpisali sudanas ugovor o sektorskom socijalnom dijalogu i strateškompartnerstvu, priopćeno je iz sindikata.
ZAGREB, 1. prosinca 2005. (Hina) - Predsjednica Izvršnog odbora Udruge poslodavaca tekstilne i kožne industrije Marija Šutina i predsjednik Sindikata tekstila, obuće, kože i gume Josip Zidanić potpisali su danas ugovor o sektorskom socijalnom dijalogu i strateškom partnerstvu, priopćeno je iz sindikata.

To je prvi takav ugovor potpisan između poslodavačke udruge i sindikata, kojim se reguliraju međusobna prava i obveze u provedbi društveno odgovornog strateškog repozicioniranja organizacija u sektorima modne industrije u Hrvatskoj.

Cilj je potaknuti društveno odgovorni razvoj, sigurnost zaposlenja i novo zapošljavanje te stvoriti uvjete za održanje socijalnog mira, razvoj povjerenja i partnerskih odnosa.

Poslodavci i sindikalci u tekstilnoj i kožnoj industriji obvezali su se da će do kraja godine utemeljiti tripartitni sektorski strateški odbor koji će pratiti stanje, unapređivati ga relevantnim promjenama i participirati u obrazovnim programima.

Potpisnici će posebno surađivati s Nacionalnim vijećem za konkurentnost i Gospodarsko-socijalnim vijećem, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙