FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sindikati Studentskog centra najavili referendum o štrajku

ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Dva sindikata zagrebačkogStudentskog centra (SC) najavila su za četvrtak, 17. studenog, referendum o štrajku koji bi se održao ako se plaće u SC-u ne povećajudo kraja godine.
ZAGREB, 15. studenog 2005. (Hina) - Dva sindikata zagrebačkog Studentskog centra (SC) najavila su za četvrtak, 17. studenog, referendum o štrajku koji bi se održao ako se plaće u SC-u ne povećaju do kraja godine.

Prosječna plaća 1.043 radnika zagrebačkog SC-a iznosi oko 3.500 kuna i nije se povećavala od 1997. godine, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik Samostalnog sindikata zaposlenika studentskih centara Hrvatske Mirko Bošnjak.

Sindikati traže povećanje plaća za prosječno 20 posto, ovisno o visini plaće pojedinih skupina radnika, ali ne žele da se to povećanje veže isključivo uz povećanje cijena usluga za studente, dodao je.

Sindikalci traže da Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa poveća izdvajanja za studentski standard, kako se ne bi na radnike prebacivala odgovornost zbog poskupljenja cijena za studente.

Glavni povjerenik Sindikata znanosti za SC Ivan Paić dodao je da je sanacija u SC-u završena prije godinu dana, a Uprava tvrdi da ustanova sada pozitivno posluje, pa nema razloga da se ne poveća plaća radnicima, od kojih je većina slabo plaćeno pomoćno osoblje.

Sindikati su obavijest o razlozima referenduma prije mjesec dana poslali v. d. ravnatelja SC-a Niki Vidoviću, ali do danas nisu dobili odgovor.

Nadaju se da će Uprava ozbiljno shvatiti najavu štrajka i započeti pregovore o plaćama, kako do štrajka ne bi ni došlo.

SC, čiji je vlasnik zagrebačko Sveučilište, pruža usluge smještaja za oko 7.500 studenata, te izdaje dnevno 20-25 tisuća obroka, pa bi štrajk zahtijevao posebnu organizaciju nužnih poslova, ističu sindikalci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙