FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Vladi opovrgavaju Ribićevu izjavu o razlozima neodržavanja sjednice GSV-a

ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada u današnjem jepriopćenju demantirala izjavu predstavnika sindikalnih središnjicaVilima Ribića koji je jučer ustvrdio da su sindikalni predstavnicinapustili sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća zbog kašnjenjapredstavnika Vlade RH, a o čemu sindikalci prethodno nisu biliobaviješteni niti su zamoljeni da pričekaju.
ZAGREB, 22. studenog 2005. (Hina) - Hrvatska Vlada u današnjem je priopćenju demantirala izjavu predstavnika sindikalnih središnjica Vilima Ribića koji je jučer ustvrdio da su sindikalni predstavnici napustili sjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća zbog kašnjenja predstavnika Vlade RH, a o čemu sindikalci prethodno nisu bili obaviješteni niti su zamoljeni da pričekaju.

Potpuno je netočno da se nitko iz Vlade RH nije pojavio u zakazano vrijeme na jučerašnjoj sjednici GSV-a. Na njoj su bili ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić, te predstavnici Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi i Ministarstva pravosuđa, a članovi GSV-a su bili upoznati da će potpredsjednica Vlade RH Jadranka Kosor i ministar financija Ivan Šuker doći s malim zakašnjenjem zbog drugih obveza, stoji u Vladinu priopćenju.

Navodi se kako su zbog neodgodivih obveza jednog dijela članova GSV-a, predstavnici Vlade RH predložili u petak, 18. studenoga, da se početak jučerašnje sjednice GSV-a s 12 sati pomakne na 13 sati.

Međutim, nakon konzultacija s predsjednikom GSV-a Ivicom Mudrinićem, te Vilimom Ribićem, kao predstavnikom sindikalnih središnjica i dopredsjednikom GSV-a, kompromisno je predloženo da sjednica GSV-a počne u 12 sati, s raspravom o izmjenama Zakona o vlasništvu i drugim stvarnim pravima, a da se nakon toga, u 13 sati, dolaskom ostalih predstavnika Vlade RH nastavi rasprava o prijedlogu Državnog proračuna za 2006. godinu.

"S obzirom na navedene okolnosti i prethodne konzultacije te dogovor predstavnika socijalnih partnera nije bilo razloga za demonstrativno napuštanje sjednice GSV-a", zaključuje Vlada u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙