FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U eksploziji autobombi u Bagdadu poginulo najmanje šest osoba

BAGDAD, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Dvije autobombeeksplodirale su u petak u središtu Bagdada, a prva izvješća govore ošest poginulih i 40 ranjenih, objavila je policija.
BAGDAD, 18. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Dvije autobombe eksplodirale su u petak u središtu Bagdada, a prva izvješća govore o šest poginulih i 40 ranjenih, objavila je policija.

Reporter Reutersa koji se nalazio blizu mjesta eksplozija izvijestio je da su dvije autobombe eksplodirale kod hotela Hamra u kojem odsjedaju stranci, uključujući i novinare.

Zgrada koja se nalazi pokraj mjesta eksplozije autobombi teško je oštećena, a deseci vatrogasaca i vojnika pretražuju ruševine u potrazi za preživjelima.

To je mjesto u blizini bunkera ministarstva unutarnjih poslova nad kojim su prošlog vikenda kontrolu preuzele američke snage i u njemu zatekle 170 zatvorenika, od kojih su neki pokazivali znakove zlostavljanja.

Iračka šijitsko-kurdska vlada uz pomoć američkih snaga bori se protiv pobunjenika, uglavnom arapskih sunita, koji podižu vjerske tenzije uoči izbora 15. prosinca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙