FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Američka vojska razmatra smanjenje broja vojnika u Iraku

WASHINGTON, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Pentagon planirasmanjiti broj američkih vojnika u Iraku sa sadašnjih 155.000 na oko138.000 nakon iračkih izbora 15. prosinca, a razmatra i smanjenjebroja vojnika na 100.000 sljedećeg ljeta ako to uvjeti dopuste, reklisu dužnosnici američkog ministarstva obrane u srijedu.
WASHINGTON, 23. studenog 2005. (Hina/Reuters) - Pentagon planira smanjiti broj američkih vojnika u Iraku sa sadašnjih 155.000 na oko 138.000 nakon iračkih izbora 15. prosinca, a razmatra i smanjenje broja vojnika na 100.000 sljedećeg ljeta ako to uvjeti dopuste, rekli su dužnosnici američkog ministarstva obrane u srijedu.

Dužnosnici, međutim, kažu da se ispituje više raznih scenarija, pa i mogućnost da do smanjenje broja vojnika ne dođe, na temelju političkog i sigurnosnog stanja u Iraku i napretka u razvoju iračkih snaga sigurnosti koje Amerikanci uvježbavaju. Dužnosnici naglašavaju da još nikakva odluka nije donesena.

"Vojska Sjedinjenih Država razmatra sve moguća stanja u Iraku i prema tome priprema planove, pa pravi planove i za uvjete koji bi doveli do smanjenja koalicijskih snaga kao i za uvjete koji bi doveli do njihova povećanja", rekao je glasnogovornik Pentagona Bryan Whitman.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙