FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

MVPEI: Gotovina zamolio medije da ne uznemiravaju njegovu obitelj

ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - Današnjem izručenju generalahrvatske vojske u mirovini Ante Gotovine predstavnicima ICTY-a u Haagunazočio je konzularni djelatnik veleposlanstva Republike Hrvatske uHaagu, kojemu je omogućeno da nakratko razgovora s generalom,priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracijaRH.
ZAGREB, 10. prosinca 2005. (Hina) - Današnjem izručenju generala hrvatske vojske u mirovini Ante Gotovine predstavnicima ICTY-a u Haagu nazočio je konzularni djelatnik veleposlanstva Republike Hrvatske u Haagu, kojemu je omogućeno da nakratko razgovora s generalom, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH.

Generalu Gotovini prenijeto je da će mu Veleposlanstvo ukazati svu uobičajenu i potrebnu konzularnu i pravnu pomoć, kako do otvaranja očekivane statusne sjednice Suda, tako i tijekom cijelog postupka, navodi se u priopćenju.

Tom prigodom general Gotovina zamolio je Ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske da prenese svim hrvatskim medijima njegovu poruku da ne uznemiravaju njegovu obitelj, priopćilo je MVPEI.

Sljedeći susret predstavnika Veleposlanstva Republike Hrvatske s generalom Gotovinom predviđen je za ponedjeljak, 12. prosinca 2005. godine, kada će uslijediti i prvo pojavljivanje generala Ante Gotovine pred sudskim vijećem, navodi se na kraju priopćenja.

Haški sud (ICTY) u subotu je službeno potvrdio da je hrvatski general Ante Gotovina stigao u pritvor UN-a u Scheveningenu.

"Potvrđujem da je general Ante Gotovina stigao u pritvor Haškog suda, odnosno pod njegovu nadležnost, nešto poslije 14 sati", izjavio je glasnogovornik suda Jim Landale.

Prvo pojavljivanje generala Gotovine pred sudom, radi izjašnjavanja o krivnji, zakazano je za ponedjeljak u 12:45 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙