FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Biščević i Cerar o prijedlozima za rješavanje otvorenih pitanja

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanjau Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) HidoBiščević i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova SlovenijeBožo Cerar sastali su se u četvrtak u Ljubljani u okviru redovitogdijaloga između predstavnika dviju država, priopćeno je iz MVPEI-a.
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Državni tajnik za politička pitanja u Ministarstvu vanjskih poslova i europskih integracija (MVPEI) Hido Biščević i državni tajnik u Ministarstvu vanjskih poslova Slovenije Božo Cerar sastali su se u četvrtak u Ljubljani u okviru redovitog dijaloga između predstavnika dviju država, priopćeno je iz MVPEI-a.

Na sastanku su razmijenjena stajališta u povodu aktualnih prijedloga za rješavanje preostalih otvorenih pitanja, uključujući međudržavnu granicu i dugovanje Ljubljanske banke.

Sugovornici su razmotrili i aktualna pitanja povezana s provedbom Sporazuma o pograničnom prometu i suradnji te potaknuli njihovo rješavanje kroz rad Stalne mješovite komisije i drugih tijela za provedbu sporazuma. Strane su suglasne da o tim pitanjima nastave dijalog s Europskom komisijom, stoji u priopćenju ministarstva.

Dogovoreno je da se na sljedećem sastanku Mješovite komisije za vodno gospodarstvo razmotre tehnički uvjeti za sanaciju nasipa ugroženih poplavama na rijeci Muri. Dvojica dužnosnika također su dogovorila da hrvatska strana razmotri slovenski prijedlog o izgradnji graničnog prijelaza Zlogonje - Meje, stoji u priopćenju MVPEI-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙