FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Humanitarno-prodajna izložba za romsku djecu u Zagrebu

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Centar kulture Roma Hrvatskeupriličio je večeras humanitarno- prodajnu izložbu radova hrvatskihslikara u Galeriji Kristofa Stankovića u Staroj gradskoj vijećnici, aotvorila ju je predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Centar kulture Roma Hrvatske upriličio je večeras humanitarno- prodajnu izložbu radova hrvatskih slikara u Galeriji Kristofa Stankovića u Staroj gradskoj vijećnici, a otvorila ju je predsjednica Gradske skupštine Tatjana Holjevac.

Predsjednik Centra kulture Roma Kasum Cana je najavio da će novac od prodaje 50-ak doniranih slika biti namijenjen za edukaciju romske djece o likovnoj kulturi, priopćeno je večeras iz zagrebačke Gradske skupštine.

Tatjana Holjevac je pohvalila tu inicijativu i istaknula da je edukacija "pravi potez" za romsku djecu i da se na taj način gradi ponos, kulturna raznovrsnost i društveni razvoj jednog naroda.

Cana je zahvalio svima koji su pomogli organizirati izložbu uoči Božića i Nove godine, posebice Gradu Zagrebu i slikarima koji su donirali svojih radove, te time podržali ciljeve Centra kulture Roma Hrvatske.

Istaknuo je da je to jedan od načina da se Romi ravnopravno integriraju u hrvatsko društvo, kaže se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙