FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Annan traži 4,7 milijardi dolara humanitarne pomoći za 2006.

NEW YORK, 30. studenog 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenihnaroda Kofi Annan ukazao je u srijedu na potrebu da se za sljedećugodinu prikupi 4,7 milijardi dolara za žrtve humanitarnih katastrofi usvijetu.
NEW YORK, 30. studenog 2005. (Hina/AFP) - Glavni tajnik Ujedinjenih naroda Kofi Annan ukazao je u srijedu na potrebu da se za sljedeću godinu prikupi 4,7 milijardi dolara za žrtve humanitarnih katastrofi u svijetu.

"Ovim pozivom tražimo 4,7 milijardi dolara za one koji očajnički trebaju humanitarnu pomoć", rekao je Annan, uputivši jedan od najvećih apela Ujedinjenih naroda,

Annan je objasnio da je čak 31 milijun ljudi u 26 zemalja svijeta "preživio sukobe, prirodne katastrofe, a često čak obje te nesreće".

Glavni tajnik je spomenuo sukobe u pokrajini Darfur, na zapadu Sudana, slučajeve raseljenih civila u Ugandi, stanje u Demokratskoj Republici Kongo i Burundiju, kao i glad koja prijeti Nigeru, Maliju i Burkini Faso.

Od navedene pomoći, 1,5 milijarda dolara bila bi namijenjena Sudanu, a milijarda dolara DR Kongu gdje svakog dana umire tisuću ljudi.

"Iznos koji tražimo je manji od iznosa koji se svaki drugi dan potroši u vojnoj sferi u svijetu. Dakle, dva dana vojne potrošnje prema godini dana pomoći za 31 milijun ljudi", naglasio je Annan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙