FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Del Ponte podržava rad Fonda za humanitarno pravo

u razgovoru s predsjednicom NatašomKandić, upoznala se s aktivnostima te nevladine udruge u procesimaprotiv optuženih za ratne zločine pred Haškim sudom i pred pravosuđemSrbije.
Beograd,8.prosinca 2005.(Hina) - Glavna tužiteljica Haškog tribunala za ratne zločine (ICTY) u četvrtak je u Beogradu posjetila Fond za humanitarno pravo Srbije (FHP) i u razgovoru s predsjednicom Natašom Kandić, upoznala se s aktivnostima te nevladine udruge u procesima protiv optuženih za ratne zločine pred Haškim sudom i pred pravosuđem Srbije.

Osvrćući se na suđenje za ratni zločin na Ovčari kod Vukovara 1991, Carla del Ponte je rekla da podržava rad Fonda, koji mora biti nastavljen sve dok se na sudu uz direktne izvršitelje ne nađu i glavni nalogodavci zločina.

"Vrlo je važno za budućnost međunarodne pravde da netko nastavi pritiskati nacionalne i lokalne vlasti i nadgledati procese pred domaćim sudovima, kako bi ti procesi išli u pravom smjeru. Važno je da suđenja budu poštena. Svakako ne možete postići da svi odjednom budu pred licem pravde, ali je bitno da se ide u pravom smjeru, makar korak po korak, sve dok prava pravda ne bude zadovoljena. Znam da je to teško, ali je moguće", rekla je Carla del Ponte, a prenose beogradski mediji.

Carla del Ponte, tijekom posjeta Beogradu razgovarat će, kako je najavljeno, s premijerom Srbije Vojislavom Koštunicom i predsjednikom Nacionalog vijeća SCG za suradnju s Haškim sudom Rasimom Ljajićem.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙