FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: novi skup potpore Anti Gotovini

OSIJEK,9. prosinca 2005.(Hina) - Na poziv udruga proizašlih izDomovinskog rata, na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića večerasse okupilo oko 400 građana, izražavajući potporu uhićenom generaluAnti Gotovini te, kako su rekli, ostalim progonjenim hrvatskimbraniteljima.
OSIJEK,9. prosinca 2005.(Hina) - Na poziv udruga proizašlih iz Domovinskog rata, na središnjem osječkom Trgu Ante Starčevića večeras se okupilo oko 400 građana, izražavajući potporu uhićenom generalu Anti Gotovini te, kako su rekli, ostalim progonjenim hrvatskim braniteljima.

Izrazili su potporu generalu Gotovini i saborskom zastupniku Branimiru Glavašu, koji je danas bio na obavijesnom razgovoru u osječko-baranjskoj Policijskoj upravi, a pogrdne povike su sudionici skupa izvikivali na račun predsjednika Republike Stjepana Mesića, premijera Ive Sanadera te glavne tužiteljice haaškoga Suda Carle del Ponte. Čulo se i skandiranje "Ivo i Stipane, pojest će vas crne vrane".

Nakon pola sata, okupljenim građanima obratio se predsjednik osječko-baranjske Udruge hrvatskih veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Šimun Bubalo, kazavši kako je general Gotovina izdan te kako su se okupili da "odaju počast hrvatskim generalima, kako bi znali da netko stoji iza njih".

Osječki gradonačelnik Anto Đapić istaknuo je kako iza "Ante Gotovine stoji hrvatski narod", a da se na ovakvim skupovima, koji se odvijaju diljem zemlje, "ljudi nisu okupili radi svojih interesa, već zbog interesa hrvatskog naroda".

"Očekujemo da oni, koji glasovima hrvatskih birača imaju legalitet i legitimitet da vode hrvatsku državu, kao što su imali akcijski plan kako uhititi Gotovinu, naprave plan kako ga izvući iz Haaga, a to se može dobrom pravnom i političkom bitkom", kazao je Đapić.

Dodao je kako je ovo trenutak kad se mora upozoriti da "hrvatski narod ne smije pristajati na reviziju hrvatske povijesti".

Obrativši se građanima, saborski zastupnik i predsjednik osječkog Gradskog vijeća Branimir Glavaš rekao je kako "oni koju pokušavaju baciti mrlju na Domovinski rat, koji je vođen na istočnim granicama hrvatske države, u tome neće uspjeti".

"Onima koji misle da će trgovati hrvatskim nacionalnim interesima, večeras šaljemo poruku da im to neće proći. General Gotovina bio je i ostao simbol Domovinskog rata i žrtve hrvatskog naroda u borbi za neovisnost hrvatske države i duboko smo uvjereni da će uspravno braniti hrvatske nacionalne interese i u Haagu", rekao je Glavaš.

Građani su "dostojanstveno izišli na ulice da bi digli glas protiv kriminalizacije Domovinskog rata, generala Gotovine, ali i onih branitelja protiv kojih će se sutra zasigurno usmjeriti pokušaj kriminaliazcije", rekao je Glavaš.

Večerašnje okupljanje u znak potpore uhićenom generalu Anti Gotovini, te saborskom zastupniku Branimiru Glavašu, drugo je tijekom dana. Jutros se oko 200 članova udruga iz Domovinskog rata i građana okupilo na Trgu Ante Starčevića, a skup su nastavili pred zgradom osječko-baranjske Policijske uprave.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙