FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Prosvjed učenika u Zadru - razbijeni prozori SDP-a, jaja i voće na Poglavarstvo

ZADAR, 9. prosinca 2005. (Hina) - U tijeku prijepodnevna okupljanjadvjestotinjak zadarskih srednjoškolaca na središnjem Narodnom trgu uZadru u znak potpore Anti Gotovini kamenjem su razbijena staklaprostorija SDP-a u Zadru, a nekoliko bengalka, jaja i voća bačeno jena zgradu Gradskog poglavarstva.
ZADAR, 9. prosinca 2005. (Hina) - U tijeku prijepodnevna okupljanja dvjestotinjak zadarskih srednjoškolaca na središnjem Narodnom trgu u Zadru u znak potpore Anti Gotovini kamenjem su razbijena stakla prostorija SDP-a u Zadru, a nekoliko bengalka, jaja i voća bačeno je na zgradu Gradskog poglavarstva.

Učenici su pjevali pjesme i uzvikivali ime uhićenog generala Ante Gotovine. Kako kažu u zadarskoj Policijskoj upravi, učenici su se spontano okupili oko 10 sati i razišli u 13 sati.

Glasnogovornica PU-a Sandra Poljak-Jurinčić istaknula je da je policija radi sigurnosti građana pojačala ophodnje. Policija još jednom upozorila građane da se klone nasilja i ne dovode u pitanje sigurnost pučanstva Zadra i Zadarske županije.

SDP Hrvatske je, izvijestivši o izgredu, naveo da je skupina izgrednika kamenovala prostorije zadarskog SDP-a, razbila prozore radnih prostorija u kojima su se nalazili članovi stranke. SDP oštro osuđuje takve izgrede i nasilničko ponašanje ničim izazvano od članova SDP-a, a od mjerodavnih traži da što hitnije pronađu počinitelje i da policija u skladu sa svojim zakonskim ovlastima zaustavi daljnje nasilje, osigura javni red i mir.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙