FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Završio skup potpore generalu Gotovini; privedeno 11 prosvjednika

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Policijska uprava zagrebačkapriopćila je noćas kako su se građani - koji su u četvrtak navečerprosvjedovali na Markovu trgu, ispred sjedišta Vlade RH i Hrvatskogsabora, dajući potporu uhićenom generalu Anti Gotovini - razišli iza 22,45 sati, a zbog remećenja javnog reda i mira privedeno je 11prosvjednika.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Policijska uprava zagrebačka priopćila je noćas kako su se građani - koji su u četvrtak navečer prosvjedovali na Markovu trgu, ispred sjedišta Vlade RH i Hrvatskog sabora, dajući potporu uhićenom generalu Anti Gotovini - razišli iza 22,45 sati, a zbog remećenja javnog reda i mira privedeno je 11 prosvjednika.

Oko 500 građana okupilo se sinoć oko 20 sati na Trgu bana Jelačića, odakle su, s plakatima generala Gotovine i hrvatskim zastavama, krenuli na Markov trg, gdje su mirno prosvjedovalo.

U priopćenju PU zagrebačke ističe se kako je policija osiguravala prosvjedni skup kako bi se "spriječilo narušavanje javnog reda i mira te ugrožavanje sigurnosti građana i imovine", uz upozorenje okupljenim građanima da sukladno Zakonu o javnom okupljanju, okupljanje na prostoru Trga Sv. Marka nije dopušteno.

Unatoč upozorenju policije, prosvjed potpore generalu Gotovini je nastavljen (na Markovu trgu), a budući je došlo do narušavanja javnog reda i mira policijskom intervencijom prosvjednici su potisnuti u Radićevu ulicu, na prostor ispred Kamenitih vrata.

Tijekom te intervencije uhićeno je i u policiju privedeno 11 osoba. Nad privedenima u tijeku je prekršajna obrada, navodi se u priopćenju.

PU zagrebačka također je apelirala na građane da se u izražavanju svojih prosvjeda suzdrže od nasilja, poštujući pravne propise Repubilke Hrvatske, posebice Zakona o javnom okupljanju, koji regulira način i uvjete pod kojima se javni prosvjed može održati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙