FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HVIDR-a: Organizirat ćemo mirne prosvjede potpore Gotovini

ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Udruga Hrvatskih ratnih vojnihinvalida Domovinskog rata (HVIDR-a) daje punu potporu jučer uhićenomgeneralu Anti Gotovini uvjerena u njegovu nevinost te će nedjelju upodne organizirati mirne prosvjede u županijama i gradovima gdje imajupodružnice u znak potpore, a od hrvatskih vlasti traže da generaluGotovini i drugim haaškim optuženicima pruži svu pravnu i drugupomoć.
ZAGREB, 9. prosinca 2005. (Hina) - Udruga Hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata (HVIDR-a) daje punu potporu jučer uhićenom generalu Anti Gotovini uvjerena u njegovu nevinost te će nedjelju u podne organizirati mirne prosvjede u županijama i gradovima gdje imaju podružnice u znak potpore, a od hrvatskih vlasti traže da generalu Gotovini i drugim haaškim optuženicima pruži svu pravnu i drugu pomoć.

To su stavovi donijeti na današnjoj sjednici Glavnog odbora Udruge koje je iznio predsjednik HVIDR-e Josip Đakić na konferenciji za novinare ističući da su ti stavovi Glavnog odbora donijeti jednoglasno.

Prosvjedi će biti mirni bez govora, bina i političara, a središnji skup potpore Gotovini će se organizirati kasnije najvjerojatnije u Zagrebu, rekao je predsjednik Glavnog odbora HVIDR-e Josip Periša.

Pozvao je sve udruge, branitelje i građane koji se slažu s našim stavom da je general Gotovina heroj a ne zločinac, da se pridruže prosvjedima.

Na novinarski upit kako komentira jučerašnji prosvjed u Zagrebu te kako će reagirati ako se neka podružnica ogluši na poziv na organiziranje mirnih prosvjeda, Đakić je rekao da neredima i šteti koja se tada nanosi Hrvatskoj u bahatim prosvjedima nema mjesta.

Gotovini možemo pomoći tako da pokažemo zajedništvo a ograđujemo se od istupa pojedinaca na terenu koji prozivaju hrvatsku Vladu izdajničkom i ne želimo se s njima poistovjetiti, dodao je Đakić.

Rekao je da jučerašnji skup u Zagrebu na kojem je intervenirala policija nije organizirao predsjednik zagrebačke HVIDR-e Ivan Pandža te da je Pandža to potvrdio danas na

sjednici Glavnog odbora.

Na novinarski upit o najavama splitske HVIDR-e o skupu potpore Gotovini u nedjelju na splitskoj rivi, Đakić je ponovio da ne mogu sudjelovati na istom skupu s onima koji tvrde da je Vlada izdajnička. Snagom argumenata će se pokazati tko je u pravu, dodao je Đakić.

Upitan kako komentira jučerašnju kratkotrajnu blokadu prometnica u Zadarskoj županiji, Đakić je rekao da to uspoređuje s "balvan revolucijom" što je izazvalo reakciju i povike prisutnih članova HVIDR-e, koji su rekli da Đakić govori u svoje ime i da o tome nije bilo rasprave na Glavnom odboru.

Nakon toga reagirao je Miroslav Kelava, dopredsjednik Glavnog odbora HVIDR-e rekavši da moli sve sa strane da ne dobacuju, te da je Đakić iznio samo zaključke Glavnog odbora.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙