FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Gotovina - glavna tema medija u BiH

SARAJEVO,9. prosinca(Hina) - Vijest o uhićenju Ante Gotovine osvanulaje u petak na naslovnicama svih bosanskohercegovačkih dnevnih listovakoji, baš kao i elektronički mediji u toj zemlji prethodnog dana,opširno izvješćuju o svim potankostima vezanim uz operacijuprivođenja, ali i o reagiranjima u Hrvatskoj i svijetu.
SARAJEVO,9. prosinca(Hina) - Vijest o uhićenju Ante Gotovine osvanula je u petak na naslovnicama svih bosanskohercegovačkih dnevnih listova koji, baš kao i elektronički mediji u toj zemlji prethodnog dana, opširno izvješćuju o svim potankostima vezanim uz operaciju privođenja, ali i o reagiranjima u Hrvatskoj i svijetu.

Uz veliku Gotovininu sliku s lisicama na rukama, sarajevski "Dnevni avaz" ističe kako je odbjegli hrvatski general uhićen tijekom munjevite akcije španjolske policije kao i da je kod sebe imalo lažnu putovnicu na ime Kristijan Horvat.

Ovaj list spominje i prosvjede što su ih Gotovinini simpatizeri u četvrtak navečer održali na Markovom trgu u Zagrebu navodeći kako je žestokih osuda uhićenja bilo i na području Zadra i Pakoštana.

Pišući o reagiranjima iz svijeta, "Avaz" sugerira kako međunarodni dužnosnici sada pojačavaju pritisak koji bi trebao dovesti do uhićenja dvojice preostalih najtraženijih haaških bjegunaca - Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

"Oslobođenje" je informaciju o Gotovininu privođenju ilustriralo velikom fotografijom na kojoj je jedan od postera s generalovim likom svojedobno izvješenih po unutrašnjosti Hrvatske.

Ovaj list posebice citira izjave hrvatskih dužnosnika koji su istaknuli kako je uhićenjem dokazano da Gotovina nije bio u Hrvatskoj.

Gotovinina fotografija nakon uhićenja te ona hotela u kojemu je otkriven na naslovnici je banjalučkih "Nezavisnih novina" koje ocjenjuju kako je sada Hrvatskoj širom otvoren njen europski put.

List također podsjeća na navode iz optužnice protiv Gotovine podignute pred Haaškim tribunalom.

Mostarski "Dnevni list", jedini na hrvatskom jeziku u BiH, Gotovininu je uhićenju posvetio cijelih prvih pet stranica.

Među reagiranjima posebice se ističu ona u kojima je izrečena osuda uhićenja, dok se u komentaru lista iznosi ocjena kako je Gotovina u cijelom slučaju samo žrtveno janje i izražava nevjerica u pravednost Haaškog suda.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙