FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Reagiranja u BiH na uhićenje Gotovine

SARAJEVO,8. prosinca 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu iHercegovinu Paddy Ashdown i zapovjedništvo vojnih snaga Europske unijeu BiH (EUFOR) pozdravili su u četvrtak uhićenje Ante Gotovineistaknuvši pri tom da je sada vrijeme za privođenje pravdi ipreostalih haških optuženika koji su još u bijegu.
SARAJEVO,8. prosinca 2005.(Hina) - Visoki predstavnik za Bosnu i Hercegovinu Paddy Ashdown i zapovjedništvo vojnih snaga Europske unije u BiH (EUFOR) pozdravili su u četvrtak uhićenje Ante Gotovine istaknuvši pri tom da je sada vrijeme za privođenje pravdi i preostalih haških optuženika koji su još u bijegu.

U izjavi koju su prenijeli lokalni mediji, Ashdown je ocijenio kako je Gotovinino uhićenje "iznimno dobrodošla" vijest jer znači uklanjanje krupne zapreke na putu cijele regije ka članstvu u Europskoj uniji i NATO-u.

Visoki je predstavnik također upozorio da će međunarodna zajednica sada pozorno motriti hoće li biti novih privođenja haških bjegunaca.

"To će pojačati pritisak na vlasti u Banjoj Luci i Beogradu da izruče u Den Haag preostale optuženike za ratne zločine, posebice Radovana Karadžića i Ratka Mladića", izjavio je Ashdown.

U priopćenju EUFOR-a također se ocjenjuje da je privođenje Gotovine iznimno značajan događaj te se podsjeća na nužnost uhićenja i preostalih optuženika.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Pero Bukejlović je komentirajući vijest o Gotovininu uhićenju izjavio da je sada očito da se mora biti učinkovitiji u privođenju pravdi preostalih optuženika za kojima traga Međunarodni kazneni sud za bivšu Jugoslaviju (ICTY).

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙