FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uhićenje Gotovine glavna vijest u svjetskim medijima

ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Uhićenje generala Ante Gotovineodmah je postala glavna vijest u svjetskim medijima, samo nekolikotrenutaka nakon što ju je priopćila glavna haška tužiteljica Carla delPonte tijekom posjeta Beogradu u četvrtak.
ZAGREB, 8. prosinca 2005. (Hina) - Uhićenje generala Ante Gotovine odmah je postala glavna vijest u svjetskim medijima, samo nekoliko trenutaka nakon što ju je priopćila glavna haška tužiteljica Carla del Ponte tijekom posjeta Beogradu u četvrtak.

Vodeće svjetske televizijske kuće, BBC i CNN, vijest su prenijele kao hitnu informaciju, a od svjetskih agencija informaciju je prvi prenio France Presse.

"Imam vrlo dobre vijesti. Ante Gotovina je tijekom prošle noći uhićen u Španjolskoj", kazala je Del Ponte u Beogradu, kako ju prenosi AFP, dodajući da je Gotovina trenutačno u pritvoru i da se priprema njegovo izručenje Haagu.

"Od rujna radimo na tome da ga nađemo. I konačno smo uspjeli u tome. Gotovina se sada nalazi u pritvoru i bit će prebačen u Den Haag", dodala je haška tužiteljica.

Njemačka novinska agencija dpa također je objavila hitnu vijest o Gotovininu uhićenju, ističući da je "uhićen najtraženiji hrvatski optuženik za ratne zločine".

Glasnogovornica glavne haške tužiteljice, Florence Hartmann, rekla je za Hinu da je hrvatski general Ante Gotovina uhićen u srijedu na Kanarskim otocima.

Agencije u prvim izvješćima također podsjećaju da je Gotovina bio glavna zapreka za početak pregovora Hrvatske i EU.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙