FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenski mediji o uhićenju Gotovine

LJUBLJANA,8. prosinca 2005.(Hina) - Uhićenje generala Ante Gotovine učetvrtak bila je vijest dana u slovenskim medijima koji su prvuinformaciju o tome objavili nešto prije 13 sati, a kasnije prenosiliagencijske vijesti, optužnicu protiv Gotovine, te reakcije iz Zagrebai izjave premijera Ive Sanadera. Vijest o uhićenju Gotovine uHrvatskoj je izazvala veliko uzbuđenje, ali se kod mnogih mogaoosjetiti i osjećaj olakšanja, navodi u svom izvješću iz ZagrebaSlovenski radio.
LJUBLJANA,8. prosinca 2005.(Hina) - Uhićenje generala Ante Gotovine u četvrtak bila je vijest dana u slovenskim medijima koji su prvu informaciju o tome objavili nešto prije 13 sati, a kasnije prenosili agencijske vijesti, optužnicu protiv Gotovine, te reakcije iz Zagreba i izjave premijera Ive Sanadera. Vijest o uhićenju Gotovine u Hrvatskoj je izazvala veliko uzbuđenje, ali se kod mnogih mogao osjetiti i osjećaj olakšanja, navodi u svom izvješću iz Zagreba Slovenski radio.

Slovenski ministar vanjskih poslova Dimitrij Rupel popodne je na redovnom polugodišnjem zasjedanju NATO saveza u Bruxellesu izjavio da je uhićenje Gotovine "dobra vijest" i da će to po njegovu mišljenju "Hrvatskoj otvoriti put u NATO".

Slovenski mediji prenose popodne i službene izjave EU-a i NATO saveza o uhićenju, podsjećaju da je Europska unija odgađala početak pregovora s Hrvatskom upravo zbog slučaja Gotovina i dodaju da bi pregovori sada mogli biti lakši.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙