FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vizjak: Hrvatska nema pravo na odštetu

LJUBLJANA,12. studenoga 2005.(Hina) - Slovenski ministar zagospodarstvo Andrej Vizjak ocijenio je neopravdanim zahtjev Hrvatskeza odštetom za neisporučenu električnu energiju iz nuklearke Krško.
LJUBLJANA,12. studenoga 2005.(Hina) - Slovenski ministar za gospodarstvo Andrej Vizjak ocijenio je neopravdanim zahtjev Hrvatske za odštetom za neisporučenu električnu energiju iz nuklearke Krško.

Slovenski mediji u subotu pišu da je Hrvatska na međunarodnoj arbitraži za investicijske sporove Svjetske banke u Washingtonu inicirala arbitražu o dugu Slovenije od 53,7 milijuna američkih dolara. U još uvijek tajnom dokumentu, navode slovenski izvori, taj se iznos traži kao kompenzacija za neisporučenu struju iz nuklearke u vremenu od lipnja 2002. godine, kad je Hrvatska ratificirala međudržavni sporazum o nuklearci Krško, pa do travnja 2003. kad su isporuke iz Krškoga obnovljene.

Slovenski ministar za gospodarstvo Andrej Vizjak izjavio je da Hrvatska nema pravo na odštetu jer joj je obnova isporuke struje bila ponuđena, ali Hrvatska to nije prihvatila već se odlučila za uvoz jeftinije struje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙