FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EU i NATO pozdravili vijest o uhićenju Gotovine

BRUXELLES, 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija i NATOpozdravili su u četvrtak uhićenje odbjeglog hrvatskog generala AnteGotovine i priopćili da sada mora uslijediti uhićenje ratnog čelnikabosanskih Srba Radovana Karadžića i njegovog vojnog zapovjednika RatkaMladića.
BRUXELLES, 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Europska unija i NATO pozdravili su u četvrtak uhićenje odbjeglog hrvatskog generala Ante Gotovine i priopćili da sada mora uslijediti uhićenje ratnog čelnika bosanskih Srba Radovana Karadžića i njegovog vojnog zapovjednika Ratka Mladića.

Glavni tajnik NATO-a Jaap de Hoop Scheffer rekao je na konferenciji za novinare da je uhićenje Gotovine "dobra vijest za svijet zbog privođenja pravdi ljudi koji još nisu osuđeni, ali su optuženi za vrlo teške zločine".

"To je dobra vijest za svijet i mislim da je također dobra za Hrvatsku", rekao je Scheffer u sjedištu NATO-a u Bruxellesu.

Glasnogovornik britanskog predsjedništva EU-a rekao je da će ovo uhićenje ukloniti "važnu prepreku" u hrvatskim aspiracijama za članstvo u Europskoj uniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙