FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Dubrovnik: priveden lažni dojavitelj o podmetnutoj eksplozivnoj napravi

DUBROVNIK, 8. prosinca 2005. (Hina) - Pod sumnjom da je širio lažne iuznemirujuće vijesti, t.j. da je lažno dojavio o podmetnutojeksplozivnoj napravi na sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanskežupanije, u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku sproveden jeŽeljko Alimić-Ale iz Metkovića, rečeno je na današnjoj konferenciji zanovinare dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.
DUBROVNIK, 8. prosinca 2005. (Hina) - Pod sumnjom da je širio lažne i uznemirujuće vijesti, t.j. da je lažno dojavio o podmetnutoj eksplozivnoj napravi na sjednici Skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, u Istražni centar Županijskog suda u Dubrovniku sproveden je Željko Alimić-Ale iz Metkovića, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare dubrovačko-neretvanske Policijske uprave.

Zbog dojave o podmetnutoj eksplozivnoj napravi 19. rujna sjednica Županijske skupštine bila je 15 minuta prekinuta i dvorana je bila ispražnjena.

Po riječima načelnika Odjela kriminalističke policije Tihomira Oreča prikupljeni su materijalni dokazi i neprijeporno je utvrđeno da je Željko Alimić bio korisnik tog telefonskog aparata s kojeg je prijetnja dojavljena.

Alimić, (kojeg je Predsjedništvo HDZ-a 2003. godine isključilo iz stranke sa skupinom članova HDZ-a iz Metkovića na čelu sa Stipom Gabrićem Jambom) novinarima je zanijekao krivnju, kazavši kako je njegovo privođenje još jedan politički progon. Nakon preslušanja u Istražnom centru Županijskog suda u Dubrovniku Alimić je uz kaznenu prijavu pušten.

Načelnik PU-a Ivan Krešić odbacio je sve špekulacije o politizaciji tog slučaja.

Inače, ove godine PU je zaprimio 16 sličnih dojava, a najviše ih se odnosilo na dubrovačke škole. U tri slučaja dojavitelj je otkriven.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙