FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Priveden prvoosumnjičeni za ubojstvo kod Makarske

SPLIT,1. prosinca 2005.(Hina) - Odjel kriminalističke policije PUsplitsko-dalmatinske priveo je poslijepodne 29-godišnjeg M. N.,osumnjičenog da je u suradnji s još tri osobe, nedostupne policiji,ubio 54-godišnjeg Makaranina Gojka Vujčića 22. studenoga kod Podgore.
SPLIT,1. prosinca 2005.(Hina) - Odjel kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske priveo je poslijepodne 29-godišnjeg M. N., osumnjičenog da je u suradnji s još tri osobe, nedostupne policiji, ubio 54-godišnjeg Makaranina Gojka Vujčića 22. studenoga kod Podgore.

Na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Odjela kriminalističke policije Petar Bradarić kazao je kako je na temelju kriminalističke obrade i prikupljenih materijalnih dokaza utvrđena osnovana sumnja da su to kažnjivo djelo počinili M. N. (neslužbeno Mišo Nikolić) zajedno s F. Z., državljaninom BiH s područja Republike Srpske, te s još dvije nepoznate mlađe osobe, najvjerojatnije državljanima BiH ili SCG.

Ostala su trojica osumnjičenika u bijegu i radi njihova pronalaženja uspostavit će se međunarodna policijska suradnja sa susjednim zemljama na čijem se području nalaze prema saznanjima kojima se za sada raspolaže, kazao je načelnik PU splitsko-dalmatinske Ivan Merćep.

Motiv je ubojstva, kako se pretpostavlja, koristoljublje, budući da je ubijeni sa sobom uvijek imao veću količinu novca koji nije pronađen, pa se pretpostavlja da su ga osumnjičeni uzeli.

Policija je utvrdila i kako je prvoosumnjičeni posjedovao pištolj kakvim je Vujčić ubijen, a koji nije pronađen.

Čahure pronađene na mjestu ubojstva i na jednom drugom mjestu poslane su zajedno s ostalim materijalnim dokazima na vještačenje. Zaplijenjen je i jedan plinski pištolj pronađen u stanu M. N.

Tijelo 54-godišnjeg Gojka Vujčića pronađeno je 22. studenoga ujutro na plaži Garma kod Podgore. Usmrćen je vatrenim oružjem nakon čega je dovučen do litice iznad plaže i bačen na pješčano-kameniti plato gdje mu je svučena odjeća i bačena u more.

Gojko Vujćić bio je vlasnik mjenjačnice u Makarskoj, a bavio se i posuđivanjem novca, tzv. kamatarenjem, no u policiji nisu željeli odgovoriti je li motiv ubojstva povezan s nekakvim dugom ili nedavnim razbojstvom u njegovoj mjenjačnici za koje počinitelji nisu još otkriveni.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙