FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Carla del Ponte ipak stigla u Sarajevo

MOSTAR, 10. studenog 2005. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla delPonte ipak je, u ranim popodnevnim satima u četvrtak, stigla uSarajevo, nakon što su se popravili vremenski uvjeti koji suonemogućili slijetanje njezina zrakoplova u sarajevsku zračnu luku uprijepodnevnim satima, izjavila je za Hinu glasnogovornica haškogtužiteljstva Florence Hartmann.
MOSTAR, 10. studenog 2005. (Hina) - Glavna haška tužiteljica Carla del Ponte ipak je, u ranim popodnevnim satima u četvrtak, stigla u Sarajevo, nakon što su se popravili vremenski uvjeti koji su onemogućili slijetanje njezina zrakoplova u sarajevsku zračnu luku u prijepodnevnim satima, izjavila je za Hinu glasnogovornica haškog tužiteljstva Florence Hartmann.

Ona je objasnila kako će se glavna haška tužiteljica u popodnevnim satima sastati s dužnosnicima NATO-a i lokalnim dužnosnicima u BiH koji su kompetentni razgovarati u vezi s potragom za Radovanom Karadžićem.

"Carla del Ponte je zabrinuta što nije ostvaren napredak u lociranju Radovana Karadžića", rekla je Hartmann te dodala da je riječ o "radnim i tehničkim sastancima". Također je rekla da neće biti nikakvih izjava za medije u vezi s tim sastancima.

Florence Hartmann je kazala kako Carla del Ponte neće odustati od privođenja sedam haških bjegunaca iz regije, uključujući Karadžića i Ratka Mladića. Glasnogovornica je također najavila kako će se Carla del Ponte 15. prosinca ove godine obratiti Vijeću sigurnosti Ujedinjenih naroda u New Yorku i izvijestiti ga o poteškoćama u vezi s haškim bjeguncima.

Kako se doznaje, Del Ponte se kasnije tijekom poslijepodneva vraća u Den Haag.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙