FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Solana poziva na nastavak reformi u BiH

SARAJEVO,6. prosinca 2005.(Hina) - Europski povjerenik za vanjskupolitiku i sigurnost Javier Solana pozvao je u utorak vlasti Bosne iHercegovine da ozbiljno shvate predstojeće pregovore s Europskomunijom o stabilizaciji i pridruživanju te poduzmu sve mjere kako bi seprovele nužne reforme.
SARAJEVO,6. prosinca 2005.(Hina) - Europski povjerenik za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana pozvao je u utorak vlasti Bosne i Hercegovine da ozbiljno shvate predstojeće pregovore s Europskom unijom o stabilizaciji i pridruživanju te poduzmu sve mjere kako bi se provele nužne reforme.

Solana je tijekom dana boravio u Sarajevu gdje je sudjelovao na ceremoniji primopredaje zapovjedništva nad vojnim snagama EU u BiH (EUFOR) a tijekom susreta s novinarima istaknuo da je Bruxelles već pokazao spremnost na suradnju s BiH pa je sada red na BiH da preuzme svoj dio odgovornosti i ispuni zadaće koje se pred nju postavljaju.

Jedan od ciljeva koji treba biti ostvaren, poručio je Solana, je i uspostava drukčijeg unutarnjeg ustroja zemlje jer postojeći "daytonski" BiH čini kompliciranom i teškom za upravljanje.

Solana je ponovno istaknuo važnost pune suradnje s Haškim tribunalom kao preduvjetom daljnjeg približavanja BiH EU što se posebice odnosi na privođenje pravdi Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙