FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek: tri osobe privedene zbog sumnje u pokušaj iznude

OSIJEK,1. prosinca(Hina) - Djelatnici osječko-baranjske Policijskeuprave sinoć su u Osijeku uhitili tri osobe zbog osnovane sumnje upokušaj iznude oko pet milijuna kuna, a osumnjičenici su danasprivedeni u Istražni centar osječkog Županijskog suda, istaknuto je na izvanrednoj konferenciji za novinare u toj PU.
OSIJEK,1. prosinca(Hina) - Djelatnici osječko-baranjske Policijske uprave sinoć su u Osijeku uhitili tri osobe zbog osnovane sumnje u pokušaj iznude oko pet milijuna kuna, a osumnjičenici su danas privedeni u Istražni centar osječkog Županijskog suda, istaknuto je na izvanrednoj konferenciji za novinare u toj PU.

Načelnik Ureda načelnika te PU Stipo Rimac izvijestio je da su uhićeni 35-godišnjak s područja Vinkovaca, 37-godišnjak iz Osijeka, te 33-godišnjak, koji nema riješeno pitanje državljanstva, a boravio je na osječkom području. Tereti ih se da su to kažnjivo djelo počinili tijekom listopada i studenoga ove godine na štetu 40-godišnjeg hrvatskog državljanina, sa šireg osječkog područja, s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi od oko pet milijuna kuna.

Sumnjiči ih se da su oštećenika, ozbiljnom prijetnjom po život i tijelo, pokušali prisiliti da, u njihovu korist, sklapa pravne poslove na štetu tvrtke u kojoj je zaposlen, a koja se nalazi na širem području Zagreba i bavi se financijskim i posredničkim uslugama, izvijestili su Rimac i načelnik Odjela organiziranog kriminala Dario Dasović.

Napomenuli su kako je pretragama kod dvojice osumnjičenika pronađeno vatreno oružje, streljivo, ručna bomba te sredstva namijenjena ozlijeđivanju, poput bejzbol-palice, pa će se podnijeti i kaznena prijava za nedopušteno držanje oružja i eksplozivnih tvari, ali i da za sada nema naznaka da su osumnjičenici prijetili i drugim poduzetnicima.

Osvrćući se na sinoćnji događaj u Osijeku, kada su policajci u civilu uporabili vatreno oružje kako bi se obranili od napada nožem osobe koju su htjeli zaustaviti i legitimirati, te je pritom ranili, Rimac je kazao kako je čelništvo PU uporabu sile ocijenilo opravdanom i zakonski utemeljenom.

Rimac je kazao da su policijski službenici, s ciljem prevencije sve većeg broja razbojstava u gradu, opazili osobu sumnjiva ponašanja koju su, predstavivši se, htjeli legitimirati, nakon čega je osumnjičenik počeo bježati. Nakon što su ga sustigli osumnjičenik je izvadio nož i krenuo prema policajcima, a budući da ni nakon verbalnog upozorenja i hica u zrak nije odbacio nož, uporabljeno je vatreno oružje, pri čemu je napadač, 44-godišnjak iz Čakovca, koji je u Osijeku privremeno boravio, zadobio prostrijelnu ranu desne potkoljenice, te je prevezen u osječku Kliničku bolnicu na liječenje.

Načelnik Odjela općeg kriminaliteta Josip Adrić potvrdio je da je riječ o osobi koja se nalazila na uvjetnoj slobodi i kojoj je, zbog nepoštivanja odredaba uvjetnog otpusta, 21. studenoga određen povratak na izdržavanja zatvorske kazne, ali se tamo nije pojavila, već se od toga datuma nalazila u bijegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙