FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Pula: Otvorena izložba o Josipu Brozu Titu

PULA, 8. prosinca 2005.(Hina) - U povodu 60. obljetnice pobjede nadfašizmom danas je u Puli u organizaciji Saveza antifašističkih boracaIstarske županije i društva "Josip Broz Tito" svečano otvorena izložbao Josipu Brozu Titu i njegovim posjetima Istri.
PULA, 8. prosinca 2005.(Hina) - U povodu 60. obljetnice pobjede nad fašizmom danas je u Puli u organizaciji Saveza antifašističkih boraca Istarske županije i društva "Josip Broz Tito" svečano otvorena izložba o Josipu Brozu Titu i njegovim posjetima Istri.

Riječ je o izložbi slika s Titovih susreta s Istranima, njegovim gostima i državnicima koji su, kako je na otvorenju izložbe izjavio predsjednik istarskog SAB-a Miho Valić, presudno utjecali na stvaranje pokreta nesvrstanih i očuvanje mira u svijetu.

"Mislim da je to najbolji odgovor svim pokušajima da se Tito proglasi ratnim kriminalcem i zločincem. Mi istarski antifašisti smatramo da se o Titu mora govoriti samo istina, t.j. da su njegove aktivnosti bile usmjerene na očuvanje mira u svijetu", izjavio je Miho Valić.

Predsjednik pulskog društva "Josipa Broza Tita" Luka Kevra rekao je kako je Josip Broz Tito obavio više od 130 misija mira u 60 zemalja na četiri kontinenta te kako Titov lik treba prikazati što objektivnije i realnije jer je "njegovo ime trajno zapisano u povijesti čovječanstva".

Izložba je postavljena u pulskom Domu antifašista, a moći će se razgledati od danas do 16. prosinca od 9 do 19 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙