FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SAD: Teški i neudobni ruksaci opasni po zdravlje djece

NEW YORK , 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Običan ruksak u kojemugotovo svaki prosječni školarac nosi školske knjige morao bi bitilagan, siguran i udoban za nošenje, a i trebalo bi ga znati nositi naispravan način, zaključila je skupina stručnjaka s Medicinskogfakulteta Sveučilišta Kalifornija u San Diegu.
NEW YORK , 8. prosinca 2005. (Hina/Reuters) - Običan ruksak u kojemu gotovo svaki prosječni školarac nosi školske knjige morao bi biti lagan, siguran i udoban za nošenje, a i trebalo bi ga znati nositi na ispravan način, zaključila je skupina stručnjaka s Medicinskog fakulteta Sveučilišta Kalifornija u San Diegu.

Znanstvenici su najprije upozorili na preteške ruksake, odnosno njihov sadržaj, zbog čega može doći do snažne boli u ramenima ili donjem dijelu kralježnice, a ponekad i do deformacija.

Voditelj tima američkih stručnjaka Brandon Macias za Reuters je kazao: "Na temelju naših istraživanja i drugih informacija savjetujemo sljedeće: ruksaci se moraju nositi visoko na leđima, naramenice moraju biti široke i moraju se nositi preko oba ramena, a ne samo preko jednog, te težina samog ruksaka treba biti minimalna".

Američko Povjerenstvo za zaštitu potrošača došlo je do podatka prema kojemu gotovo svake godine zbog povreda nastalih uslijed nepravilnog nošenja ruksaka, njihove prekomjerne težine ili sličnih problema, u SAD-u na hitnoj pomoći završi 7,500 školske djece.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙