FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policijska istraga o sudjelovanju vijećnika Ž. Bulića u agresiji na Vukovar

VUKOVAR,7. prosinca 2005.(HINA) - Županijsko državno odvjetništvo uVukovaru podnijelo je danas zahtjev Policijskoj upravivukovarsko-srijemskoj da ispita navode o sudjelovanju sadašnjegvijećnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Željka Bulića uvukovarskom Gradskom vijeću, u srpskoj agresiji na Vukovar godine1991.
VUKOVAR,7. prosinca 2005.(HINA) - Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru podnijelo je danas zahtjev Policijskoj upravi vukovarsko-srijemskoj da ispita navode o sudjelovanju sadašnjeg vijećnika Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Željka Bulića u vukovarskom Gradskom vijeću, u srpskoj agresiji na Vukovar godine 1991.

To je večeras Hini potvrdio županijski državni odvjetnik Božidar Piljić.

Za sudjelovanje u srpskoj agresiji na Vukovaru godine 1991., vijećnika SDSS-a Željka Bulića na jučerašnjoj sjednici vukovarskoga Gradskog vijeća optužio je nezavisni vijećnik Pilip Karaula, pokazavši članovima Gradskog vijeća i fotografiju na kojoj je Bulić u odori srpskih postrojba.

Glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić izvijestio je kako je policija na temelju zahtjeva županijskog državnog odvjetnika započela s prikupljanjem možebitnih dokaza i saznanja o sudjelovanju Željka Bulića u srpskoj agresiji na Vukovar.

"U dosadašnjem tijeku istražnih radnji nismo došlo do saznanja da je Željko Bulić počinio neko od kaznenih dijela protiv vrijednosti zaštićenih međunarodnim pravom kao što su ratni zločin ili genocid", rekao je Janić. No, dodao je kako policija nastavlja s prikupljanjem obavijesti i podataka vezanih uz taj slučaj.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙