FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nuić o razlozima napuštanja državnog odvjetništva

Hrvatska-Nuić-napuštanje-ŽDONuić o razlozima napuštanja državnog odvjetništvaPULA,PULA, 21. studenoga 2005. (Hina) - Županijski državni odvjetnikVlatko Nuić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji u Puli kazao kakonakon više od 14 godina napušta dužnost državnog odvjetnika te jeDržavnom odvjetničkom vijeću dostavio zahtjev da ga razriješi, aglavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića izvijestio kako odustajeod natječaja za županijskoga odvjetnika.
PULA,PULA, 21. studenoga 2005. (Hina) - Županijski državni odvjetnik Vlatko Nuić na današnjoj je tiskovnoj konferenciji u Puli kazao kako nakon više od 14 godina napušta dužnost državnog odvjetnika te je Državnom odvjetničkom vijeću dostavio zahtjev da ga razriješi, a glavnoga državnog odvjetnika Mladena Bajića izvijestio kako odustaje od natječaja za županijskoga odvjetnika.

Obrazloživši svoju odluku, Nuić je izrazio nezadovoljstvo zbog neizvjesne situacije u tijeku njegova reizbora, pošto mu ministrica Vesna Škare-Ožbolt nije dala suglasnost, dok je stručni kolegij državnog odvjetništva bio za njegov reizbor.

"Situacija ni 'da' ni 'ne' šteti mojem osobnom i stručnom ugledu te sam odlučio otići iz državnog odvjetništva i prelazim u privatne odvjetnike", izjavio je Nuić.

Govoreći o svojim rezultatima rada i Županijskog državnog odvjetništva na čelu kojega je bio, Nuić je izrazio zadovoljstvo, ocijenivši kako je to državno odvjetništvo najuspješnije u Hrvatskoj po kvaliteti i pravodobnosti, ali i po "rješavanju krupnih predmeta - od ubojstava do gospodarskog kriminala i velikih zapljena droge".

Na novinarski upit kako komentira napise u tisku po kojima se vodi diskretna istraga u državnom odvjetništvu protiv njega zbog navodna traženja mita, Nuić je odbacio takve, kako je rekao, "potpune neistine i laži", koje su "krugovi oko političko-interesnog lobija iskoristili protiv njega u tijeku njegova reizbora".

"Nije mi poznato da se protiv mene vodi bilo kakav postupak u državnom odvjetništvu", izričit je bio Nuić.

Na novinarski upit je li njegovoj smjeni "kumovao" HDZ-IDS-ov lobi, jer je Nuić procesuirao čelnike grada Vodnjana u vezi s njihovom zlouporabom državnog zemljišta te njegovo stajalište o također mogućoj zlouporabi državnog zemljišta u sklopu projekta "Brijuni-Rivijera", izjavio je kako se neće baviti politikom i ulaziti u suvišne raspre s političarima.

Zaključio je kako su kruna svih teškoća u hrvatskom pravosuđu loši propisi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙